luni, 18 mai 2009

Eurovision 2009

Penibil ca in fiecare an! A castigat Norvegia detasat. Deja de la jumatatea tarilor care au votat puteai sa vezi cine va castiga. Deci nu a fost nici o surpriza, nici o concurenta intre tari pentru locul 1, nimic. Milioanele de oameni care au votat in toata Europa se presupune ca au gusturi diferite, provenind din culturi diferite, cu cu istorii si influente muzicale diferite. Cum de, la Eurovision toata Europa a votat o singura melodie? Aceeasi?

Mie nu mi se pare normal! Au fost melodii mult mai bune decat cea a Norvegiei, care meritau sa castige. Nu s-a mai votat nici macar pe interese sau prietenii ca in anii trecuti. A fost penibil!

Reprezentanta Romaniei, Elena Gheorghe a iesit pe locul 19 din 25 si nu a facut play-back asa cum au sustinut englezii. Cine a vazut show-ul l-a si auzit, cine nu, se poate convinge:




Eu cred ca englezii au ceva personal cu noi, pentru ca se vede clar ca nu a facut playback, e vocea ei, doar nu e prima data cand o auzim cantand, iar show-ul a fost destul de dragut. Fetele frumoase, rochiile interesante (Elena a colaborat din nou cu Laura Lazar pentru costume), miscare scenica si coregrafie interesanta. Nu era de locul 1, dar totusi.

Mare adevar graia cine spunea ca nu avem prieteni in Europa. Numai Moldova ne-a dat 12 puncte, iar noi ca de fiecare data le-am intors favorul. Spania care de obicei ne dadea 12 acum numai 7. Se vede ca nu mai sunt romani in Spania, iar cei care sunt ori nu s-au sinchisit sa voteze ori s-au gandit mai bine inainte sa plateasca sms-ul pentru un vot.

Cu toate astea, putem spera anul viitor la un loc mai bun, ca de fiecare data. Doar suntem un popor optimist. Si oricum, la cate suturi ne luam, mai conteaza inca unul? Mergem inainte...


Niciun comentariu: