miercuri, 18 noiembrie 2009

I speak Bio



In ultima vreme toata lumea vorbeste deste produse bio: mancare Bio, cosmetice Bio, detergenti Bio, stil de viata Bio. Ce atata bio dom'le? De ce sunt atat de bune produsele Bio si de ce ar trebui sa le consumam sau sa le eliminam pe cele traditionale, cele cu care ne-am obisnuit si le folosim de-o viata?





Ei bine o sa va spun de ce le consum eu. Aceste produse, fie că sunt alimente bio, produse cosmetice bio, de îngrijire bio, de curăţenie bio sau suplimente nutritive sunt compuse strict din plantele , din ingrediente organice, fără a fi modidficate genetic sau fără să li se fi adăugat alte produse chimice. Traseul acestor produse este unul foarte simplu: planta se cultivă pe terenuri pe care nu a fost aplicat nici un îngrăşământ chimic; planta culeasă este supusă macerării fără a i se aplica procedee chimice iar în ultima fază ele sunt ambalate fără conservanţi sau alţi substituienţi chimici.In plus semintele folosite NU sunt modificate genetic, ci controlate biologic.





Diferenţa dintre un produs obisnuit si un produs certificat Bio, o reprezintă tocmai etapele procesului de productie.

La noi în ţară magazinle alimentare bio sunt căutate din ce in ce mai mult. Asadar, se creaza o cerere de astfel de produse tot mai mare ceea ce va duce la o inmultire a magazinelor de tip Bio-Market, o diversificare a gamei de produse si o mai buna constientizare a publicului in ceea ce priveste produsele certificate Bio, deoarece nu orice produs pe care scrie Bio corespunde standardelor de incadrare in aceasta categorie.





Industria agricolă bio se supune unei legislaţii speciale pentru certificare. Motivul este conştientizarea efectelor nocive pe care îl au îngrăşămintele chimice şi insecticidele asupra organismului uman dealungul aniilor. În Germania, industria bio-organică este foarte dezvoltată, existând lanţuri de magazine-supermarket în care se pot procura astfel de produse eficiente pentru sănătate.

Eu m-am convins singura de calitatea acestor produse. Trebuie doar sa incerci ca sa vezi diferenta. Aveti grija insa la certificari. Asa cum am mai spus, nu orice produs pe care scrie Bio corespunde standardelor Bio.

Do you speak Bio?


Niciun comentariu: