luni, 30 martie 2009

Estoy de vuelta

Olaaa! De cate ori am auzit cuvantul asta in ultimele zile. Dar suna atat de muzical rostit de ei! Concluzia calatoriei la Barcelona este una singura: iti trebuiesc gambe puternice, incaltari cat mai comode, multe carduri de memorie pentru aparatul foto si cel putin o saptamana sa poti savura toate minunatiile cu care te rasfata minunata urbe. Surprizele placute au inceput inca de la aterizarea avionului pe El Prat.



Controlul pasapoartelor nu a durat mai mult de 5 minute, bagajele ne asteptau deja pe banda, un autobuz cu ruta speciala direct spre centrul orasului a venit in 3 minute dupa ce ne-am asezat in statie si a plecat dupa alte 3, paienjenisul de linii de metrou si in final camera de hotel.... exact cum ne asteptam... sau chiar mai bine.


Prima zi a fost pe cat de frumoasa pe atat de epuizanta. Vremea numai buna de plimbare, briza usoara a marii, harta impanzita de atractii turistice nu faceau deloc lucrurile usoare. Un goffre de liege cu miere si savurarea peisajului la malul marii ne-a fost bun sfetnic.



Dupa o Placa Catalunya si o Rambla aglomerate dar pline de personalitate si culoarea am pornit-o spre Acvariu. Cel mai mare din Europa, se lauda ei. Nu stiu daca e cel mai mare dar cu siguranta e cel mai impresionant.





Pe localnici ii deosebesti cu greu dintre turisti. Ii identifici in metrou ca fiind cei care vorbesc cel mai mult. Nu neaparat tare, dar cu siguranta mult. Romani daca am auzit vreo 3 cupluri/grupuri, ceea ce pe de o parte ne-a mirat pe de alta ne-a bucurat. Aveam deja 'deja-vu'-ul Vienei, al Budapestei, al Romei si a altor orase europene, dar se pare ca Barcelona nu se alatura listei.

Sagrada Familia e intr-adevar impresionanta. Nu am crezut pana nu am vazut cu ochii mei. 127 de ani de istorie si inca 20 de asteptare.




Orasul este un mix de vechi, nou, monumente, structuri, metal, apa, muzica si culoare.




Deja mi-e dor de tot ce am vazut, pipait, auzit, mirosit si degustat. Astept cu nerabdare clipa in care minunata urbe ni se va asterne din nou la picioare, pentru mai multe zile si mai multe minunatii.

A la siguiente! Adiós!

(PS: despre street style si shopping intr-un post viitor)

Niciun comentariu: