joi, 1 aprilie 2010

Puterea magica a subconstientului si constientului – Secretul unei vieti mai bune


Noi insine suntem cei care ne putem crea o viata mai buna. Fiecare dintre noi avem o putere inepuizabila emisa de gandurile noastre, putere care lucreaza ca un magnet si ce atrage catre noi lucrurile bune sau mai putin bune din univers. Se spune ca atragem catre noi ceea ce gandim. Astfel, ceea ce trebuie sa facem este sa gandim cat mai pozitivi si sa fim cat mai increzatori in noi pentru ca prin gandurile noastre sa atragem lucrurile bune pe care ni le dorim sa vina catre noi. 

Secretul unei vieti mai bune exista in noi!

Iata cateva legi de baza dupa care ar trebui sa va ghidati si sa credeti in puterea magica a constientului si subconstientului vostru:

- Tratati-va cu iubire si cu respect si veti atrage in preajma voastra oameni care va vor arata numai iubire si respect.

- Incercati sa faceti astfel incat sa fiti mandri de propria persoana, caci atunci cand nu va simtiti bine in propria piele, veti atrage in preajma voastra numai oameni care va vor adanci si mai mult aceasta senzatie de nesiguranta si nemultumire.

- Atunci cand vreti sa atrageti o relatie catre voi, asigurati-va ca sunteti cu adevarat pregatiti si ca gandurile voastre sunt perfect indreptate inspre acest lucru, altfel, daca ezitati in ceea ce veti dori, si dorinta voastra va intarzia sa se implineasca.

- Pentru a face o relatie sa fie asa cum doriti, concentrati-va pe ceea ce apreciati la cealalta persoana si nu pe lucrurile de care ati putea sa va plangeti. Atunci cand va concentrati asupra lucrurilor bune, veti avea parte numai de lucruri cu manifestari bune.
Gandurile fericite determina in esenta o biochimie fericita, un trup ma fericit si mai sanatos. In schimb, daca ne concentram asupra starii de rau vom perpetua starea de rau. Cautati sa aveti mai multe ganduri de belsug decat de lipsa si veti schimba culege multe satisfactii.

Nu exista om care sa nu treaca totusi de la o stare la alta. Acest lucru se datoareaza subconstientului pe care il putem considera ca pe ceva opus constientului, gandirii constiente. Pentru a lucra in armonie cu subconstientul nu uita 2 lucruri pe care trebuie sa le eviti.

- Nu lucra cu negatii. De exemplu, daca vrei sa te muti intr-o casa mai mare, trebuie sa-i dai ca indicatie “vreau o casa de 100 mp” si in nici un caz “nu mai vreau o casa de 50 mp”, caci dorinta iti va fi blocata de aceasta negatie si vei ramane la cei 50 mp.

- Nu fi evaziv in ceea ce iti doresti, fii cat se poate de specific si categoric. Fraza pentru autosugestie trebuie a fie intotdeauna la prezent si ca o comanda sau porunca. Nu trebuie sa spui: “Nu voi mai fuma/bea etc.” Forma corecta este: “Nu beau / Nu fumez” sau “Nu-mi place sa beau/fumez etc.” Cheia autosugestiei se afla in fraza. Fraza intotdeauna trebuie luata in considerare daca vrei sa autosugestionezi subconstientul.

Subconstientul este mai puternic si activ noaptea, cand omul doarme si activitatea constienta este suspendata. Momentul cel mai bun pentru autosugestie este seara chiar inainte de culcare sau dimineata dupa trezire, cand esti doar pe jumatate treaz. Aceasta nu inseamna ca in alta perioada autosugestia nu functioneaza, ci doar ca subconstientul raspunde cel mai bine atunci. Astfel, niciodata nu trebuie sa te culci suparat, nervos sau cu emotii negative, pentru a nu influenta negativ subconstientul. Intotdeauna culca-te cu idei armonioase despre sanatate, succes, prosperitate, relatii etc. Spuneti in gand ceea ce doresti intr-o propozitie simpla si clara, la timpul prezent. De exemplu: “Ma simt din ce in ce mai bine in fiecare zi” sau “Nu imi place sa fumez/beau” sau “Sunt sanatos, multumit si fericit”. Repeta incet si rar pana vei adormi, dar nu uita principalul aspect este acela de a-ti imagina dorinta ca si cum s-a realizat deja si a devenit realitate. Daca adormi cu aceste ganduri, scopul va fi atins si dorintele tale sunt aproape sa se implineasca. Poti repeta si dimineata inainte de trezirea completa si toate aceste ganduri bune vor indrepta dorinta ta catre tine.

Mizeaza pe puterea ta constienta si de influenta ta asupra subconstientuluitau si nu uita vorba inteleapta ca traiesti ceea ce gandesti, simti si raspandesti.

Un comentariu:

Unknown spunea...

my darling, there's an award waiting for you at my blog :)

http://mihatheskinnybuddha.blogspot.com/

xoxo,
miha