miercuri, 19 august 2009

Amprenta de Designer


Fiecare designer incearca ca fie unic in felul lui. E adevarat ca exista cateva trenduri generale lansate de marile case de moda pe care toti ceilalti trebuie sa le urmeze pentru a rezista in lupta continua a acapararii unui cat mai mare segment de piata, dar la fel de adevarat este ca exista designeri care se incapataneaza sa creeze conform tendintelor si prefera sa urmeze propriile trenduri, sa se adreseze unei nise foarte mici de piata, ajungand de multe ori sa dezvolte adevarate isterii.

Mi-a placut foarte mult pictorialul realizat de Vogue Paris de luna aceasta in care marile sau putin mai micile case de moda sunt personalizate prin amprenta si ineditul pe care l-au realizat de-a lungul timpului sau in ultimele colectii.

Exista foarte putini creatori care au reusit sa construiasca un imperiu in moda si il conduca in continuare (exemple ar fi: dolce e gabana, stella mccartney, carollina herrera, prada, valentino si inca 2-3). Nume precum Chanel, Dior, Burberry, Valentino etc din diverse motive lasa partea de creatie designerilor mai tineri. Cu toate acestea exista anumite articole vestimentare (cum ar fi tranch-ul Burberry sau little black dress sau taiorul Chanel sau rochia rosie Valentino) care au rezistat de-a lungul deceniilor continuand sa reprezinte amprenta creatorului sau a casei care a lansat-o.





















foto source: vogue paris

Niciun comentariu: