luni, 20 februarie 2012

The world is not flat! Ski it!




Apelpisita de zapada ce ne omoara nervii in ultimul timp, ma gandesc cu nostalgie la zilele, nu de mult trecute, in care abia asteptam sa ajung la zapada. Si nu la orice fel de zapada, ci munti, vai, orizonturi, curcubee de zapada. Si unde altundeva decat in tara cu cea mai multa zapada din lume - Austria.

Acum, sincer vorbind, nu stiu daca o are pe cea mai multa dar cu singuranta pe cea mai buna, cea mai curata si mai stralucitoare din cate am vazut!


5


In fiecare an, deja traditie de cativa incoace, pe la sfarsit de Gerar, dicisiti cu tot ce trebuie, ne punem schiurile in clapari si scrijelim Alpii tirolezi in lung si in lat. Si tot ca o traditie, mergem in acelasi loc pentru ca e cum nu se poate mai frumos si mai primitor.

Oras atractiv, cu un centru plin de viata si facilitati extraordinare desi in ansmablu este un oras linistit cu strazi pietruite, si cu apres ski-uri relaxante. Schiatul si snowbordul sunt excelente. Aproape niciodata nu esti nevoit sa ajungi pe aceeasi pista de doua ori intr-o saptamana. Si dupa o zi frenetica de lupta cu tine insuti, baile termale ascunse in munti sunt tot ceea ce iti poti dori. Centre spa cu facilitati de relaxare de renume mondial: tratamente de infrumusetare, piscine termice interioare si exterioare, saune, incaperi cu aburi, camera de relaxare si multe altele. 

La numai 60 km troneaza falnic Kaprunul si al sau Kitzsteinhorn invesmantat in mantie alba 365 de zile din an. 

Partii de calitate excelenta, versante inzapezite, servicii ireprosabile, instalatii de cablu ultramoderne, sunt doar cateva din zecile de motive pentru care Austria este destinatia noastra de ski in fiecare an. Peisajul austriac, dominat de Alpi, absolut fascinant, tulburator de-a dreptul te cucereste iremediabil. Cuvintele sunt de prisos! Las imaginile sa va povesteasca.



15

2

6

DSC_5268

7


9

14

16

4

3


alpentherme

12

10

13

11

8


Niciun comentariu: