vineri, 24 decembrie 2010

Weekend Escape - Budapest


De curand am fost la Budapesta in weekend la Targul de Craciun. Pe un frig de 15 grade cu minus, ne-am inarmat cu haine, nervi si spirit de Craciun si am plecat in frumosul targ. Nu inainte insa de a face o vizita la Ikea. Ei bine...daca nu ai o remorca atasata in spatele masinii sau nu esti pur si simplu imun la tot ce inseamna minunatii pentru casa te sfatuiesc sa nu pui piciorul acolo. Vei pleca bolnav de nervi si de necaz ca nu e si la tine in oras sau cat de cat mai aproape un magazin Ikea. Pentru ca am dispus de un portbagaj aproape gol si de inca unul aproape pe jumatate plin, am devastat magazinul! 

Apoi am dat iama in H&M. Un alt paradis suedez care la noi in tara inca nu exista; o sa fie unul in curand la Bucuresti, dar cu toate astea e muuuult prea departe de Timisoara, asa ca profitam de fiecare data de ocazia unei capitale europene pentru a devasta si H&M. 

Ei bine, ati crede ca de fapt ne-am dus la Budapesta pentru cumparaturi si nu pentru targ. Pe de o parte aveti dreptate... insa in principiu frigul a fost cel care ne-a tinut indoors! Cand simti ca iti crapa oasele de un frig atat de patrunzator orice incapere cu caldura e bine venita!

Cu toate astea, nu puteam sa ratam frumusetea de targ. Am verificat inainte pe net sa vedem se zice lumea. Impresii, sugestii, sfaturi. Toate erau de bine. Mai toti il comparau cu cel de la Viena, sau chiar il considerau mai bun. Mai bun nu e! Sa fim cinstiti! Si nici mai mare sau spectaculos. E ok! E frumos si e delicios! Cam atat! 

Bucataria ungureasca te face sa salivezi numai la vederea a multor dintre preparate. Cu toate astea nu e bine sa abuzezi de carnati, prajeli si curtosi fierbinte. O sa iti para rau un pic mai tarziun in noapte! Nuuuu.... nu vorbesc din experienta! Mi-au povestit niste prieteni :D

Si daca vezi o cladire suuuuper mare si suuuuper luminata in varful unui deal, indreapta-te direct spre ea! Nu vei regreta chiar daca lesini de frig si toate pozele iti ies miscate. Asa ceva nu vezi toata ziua... iar frigul il uiti imediat ce dai de aburul de vin fiert din targ!

Per ansamblu a fost minunat! Anul viitor, daca nu e Viena, cu siguranta e Budapesta!
Va las in continuare cu albumul foto sa vedeti, sa mirositi si sa gustati din Budapesta!
 

Un comentariu:

Diana spunea...

Budapesta e magica...Ikea e Ikea :)
...insa targul de Craciun din Budapesta nu se compara cu cel din Viena...dar deloc! :)

..am fost si eu acu 2 weekenduri dar nu mi-a placut deloc targul.In schimb m-am delectat cu alte cele :)

Frumoase poze!
Te salut :*