marți, 26 iulie 2011

Lost in Vacation

Lost in Vacation

Imi cer scuze pentru lipsa de posturi din ultima perioada, dar am o scuza! Am fost in vacanta! M-am recompensat cu 7 minunate zile de soare, relaxare si rasfat.

"Nu exista o alta tara care sa ascunda atatea minuni", scria Herodot cu 2400 de ani in urma. Gandindu-te la Egipt iti vin in minte locuri exotice, piramide, faraoni, comorile lui Tutankhamon si imaginea unei civilizatii de mult disparute, ale carei taine nu au fost descifrate in totalitate nici pana azi.


IMG_1005

IMG_0928

Un contrast de bogatie si saracie presarat cu muzica si culoare. Strazile din Cairo te impresioneaza deopotriva prin forfota aparent inutila, cladiri impresionante ce dezvolta continuu orasul cat o tara, dar si canale pline de gunoaie.


IMG_1261

Oricat de desertica ar parea aceasta zona, ea se gaseste exact la marginea orasului Cairo, rasfatand numerosi locuitori ai urbei cu fascinante peisaje de rasarit si apus maret.


DSC_3289

IMG_0485








Templul Karnak, o fascinanta calatorie in timp, istorie si hieroglife egiptene.



Templul faraoanei Hacepsut, una dintre cele mai puternice femei ale imperiului, a domnit ca si faraon, ingenunchind figuri marete ale vremii sale. Templul sau se afla dincolo de Valea Regilor, incercandu-se la un moment dat comunicarea printr-un tunel dintre acest templu si mormantul sau, insa fara sorti de izbanda datorita unei roci extrem de dure.





Multi considera perioada Egiptului antic ca origine a artei moderne a bijuteriilor. In acea perioada executia de bijuterii a devenit o profesie iar tehnicile s-au dezvoltat pentru a crea o varietate de stiluri si functionalitati. Bijutierii au inceput sa foloseasca o gama larga de materiale si chiar daca maiestria era apreciata, valoarea consta in functia de protectie a bijuteriilor, ca si amulete sau talismane. Se folosea extensiv aurul, mai ales pentru ca se prelucreaza mai usor decat alte materiale.

egipt-bijuterii

Egiptenii traiau cu credinta ca fiecare piatra pretioasa este incarcata cu puteri mistice care se vor proiecta asupra purtatorilor. Simbolurile, ca cel al Scarabeului sacru, formau o parte semnificativa a bijuteriilor care se purtau, fapt venind si din credinta in sacraliatea simbolurilor respective.

cleopatra_colaj
Nu degeaba regina Cleopatra era etalonul frumusetii in lumea antica, detinatoarea unor retete secrete de frumusete bine pastrate. Astazi, chipul sau numele ei sunt asociate unor linii de produse cosmetice, bijuterii sau parfumuri. Obiectele de frumusete sunt la mare cautare printre turisti: oglinzile sunt cu totul deosebite, dar nici casetele pentru bijuterii sau sticlutele de parfumuri nu sunt mai prejos!
 

Prelucrarea manuala a alabastrului este unul din mestesugurile traditionale in Egipt. Uneltele folosite pentru a sculpta roca si a o slefui sunt aceleasi ca si acum sute de ani, insa rezultatul poate fi spectaculos. (ca aceasta vaza din alabastru rosiatic luminata din interior)

IMG_0469
IMG_0456





Asta e doar o mica parte din ce se poate impartasi dintr-o calatorie minunata care este Egiptul. Pentru ca cele 7 zile au presarate nu numai cu piramide si temple, simboluri si faraoni, ci si cu minunate recifuri de corali, parasailing, plaje virgine, oameni prietenosi si festinuri culinare, va las pe voi sa explorati Egiptul cu proprii ochi si sa alegeti acele mistere si minuni care va fascineaza mai mult.
 





 


IMG_0649

Niciun comentariu: