joi, 27 septembrie 2012

Hope and Fear by Phillip Tolendano


 Hope and Fear by Phillip Tolendano

“Hope & Fear is the external manifestation of internal desires and paranoia that are adrift in contemporary American society. What are we afraid of? What do we love? How does our society function, and what does it worship?”. The artist believes that photographs should be like unfinished sentences. There should always be space for questions.












marți, 25 septembrie 2012

Style Notes: Isabel Marant Interview

blog-Portrait-9-Isabel-Marant-by-Jeremie-Nassif.jpg The Paris-based designer knows how to court the cool girls, whether with her chain-trimmed, fringed boots from Spring 2010 or her season-less, breezy floral dresses. Sport one of her signature bohemian, street-ready pieces and you’re guaranteed to get papped.

Naturally, the designer’s own closet—and home—are as inspiring as her clothing and accessories lines. Here, Marant offers a glimpse into her enviable lifestyle.

Define your style in three words:
Cozy, casual, chic.

Daily uniform:
A corduroy jean, one of my favorite color block linen tee-shirts from my spring collection, and a nice pair of heel shoes.

Greatest hits
: One oversized men’s jacket, a pair of boots from my last winter collection and some lapis lazuli bracelets. I can't imagine living without my Martin Margiela caban jacket and my so lovely vintage blouse.

Preferred footwear:
I love Pierre Hardy shoes, stilettos or wedges. I also have some Lanvin ballerina flats.

Finishing touches:
I'm wearing a lot of colored delicate bracelets and I love tiny rings and my father’s Piaget father watch.

Nighttime look:
I love wearing a very short dress or skirt with an oversized jacket and some high heels. Something super feminine and sexy that I break with something very masculine.

Best recent discovery:
Scaravelli yoga. I’ve been doing yoga for 10 years, but I’ve just discovered the Vanda Scaravelli method, which is based on the spine. I've always had back pain and it helps me a lot.

Favorite stores:
One of my favorite stores is "La Hune,” a very nice bookstore in St Germain des Près in Paris.

Style icon:
Serge Gainsbourg.

Last purchase:
A great Isamu Noguchi lamp.

Lusting after:
Doing a trip for a month at least in California.

Favorite haunts:
My cabin in Fontainebleau in a forest outside of Paris.

Your next trip:
Greece for the summer holidays.

What you’ll be packing for that trip:
A pair of shorts, some espadrilles, a bikini and a lot of books. 


Isabel Marant Fall/Winter 2012-2013





 












sâmbătă, 22 septembrie 2012

Kalispera, Santorini! - vacanta de vis in Santorini





Asa cum va spuneam intr-un post anterior, urma sa plec in vacanta. Azi privesc cu nostalgie pozele din zilele minunate petrecute in superba Santorini. Pentru ca de ceva vreme, timpul a devenit un lux, postez din ce in ce mai rar si cu regret ca nu mai scriu in simpaticul meu BeauBazar.

Au fost 7 zile minunate, cu soare, peisaje superbe si voie buna. Marea dilema a fost daca sa stam intr-un hotel pe plaja sau intr-un hotel pe stanci. Am dat castig de cauza primei variante intrucat ne doream mult un concediu la mare, unde sa putem lenevi, inota, face snorkling, sta la soare si savura cocktailuri delicioase.

Kamari Beach (a se citi "bitzi" cum pronunta grecii spre deliciul turistilor) este una dintre putinele plaje ale insulei Santorini, si cea mai frumoasa dupa parerea mea. Desi este o plaja cu pietre vulcanice care ard destul de tare in miezul zilei, e foarte curata, linistita si permite accesul direct din hotel. Multe restaurante, baruri, terase, taverne cu specific marin animeaza plaja si mai ales faleza super populata la lasarea amurgului.

Am stat la Hotelul Afroditi Venus si il recomand cu toata caldura si "experienta" mea de turist. E foarte curat, bine organizat, cu camere foarte mari si staff simpatic si profesionist; micul dejun ok, cina excelenta.



{ Kamari Beach }

Kamari a fost construit în urmă cu 50 de ani de locuitorii unui sătuc din apropiere, Exo Gonia, care a fost culcat la pământ aproape în întregime de cutremurul devastator din 1956. Numele sau vine de la un monument în formă de portic, un Arc (Kamara în limba greacă) care se înalţă şi în ziua de astăzi la sud de Plaja Neagră, care a făcut parte în Antichitate dintr-un străvechi sanctuar închinat lui Poseidon.


Daca pietricelele din roca vulcanica iti dau de furca, apa cu siguranta te fascineaza. Chiar si la 30 m de tarm poti distinge cu cu exactitate fiecare pietricica de pe fundul marii.



{ Fira by night }

Fira este capitala insulei si cel mai mare si animat oras de pe insula. Abia cand ajungi aici simti magia insulei Santorini. Vezi pe net pozele acelea superbe cu casele pe stanci ce par ireale, cu piscine pe muchia dealului, cu tipa ce priveste duios in zare si nu iti vine sa crezi ca locurile acelea chiar exista. Ei bine, exista! Le-am vazut si ziua, le-am vazut si noaptea si le-am fotografiat din toate unghiurile. Te hipnotizeaza pur si simplu.






{ Aspronisi }

Aspronisi este insula cea mai mica din arhipelag, este virgina, in mare majoritate stancoasa, iar plaja destul de mica dar cu nisip pe care am fost noi este singura de pe insula. Se ajunge acolo numai cu vaporul.





A doua excursie pe insula a fost una de o zi, cu multe vizite si escale. Toate excursiile pe mare pornesc din portul Athinios, cele mai căutate fiind insuliţele vulcanice Palea Kameni şi Nea Kameni. La Palea Kameni se înoată în izvoarele fierbinţi, în timp ce la Nea Kameni se merge până în vârful vulcanului, unde fumul se ridică neîncetat din pereţii craterului. 

Drumul pana in varful vulcanului e epuizant. Se pleaca la ora 9-10 din Athinios si exact la orele amiezii cand caldura e naucitoare se ajunge pe vulcan. Va recomand incaltari rezistente si neaparat multa apa. 





 

Next stop: Thirasia. Aici am servit pranzul delicios din fructe de mare si salata greceasca dupa care am pornit calare pe magarusi pana in varful insulei, in superbul orasel (desi era un satuc in toata regula) - Manolas. Aventura a fost savuroasa, super super funny si inedita.

Ne-am distrat copios luand drumul pana sus drept un concurs intre magarusi, cu depasiri, rasetele noastre si urletele insotitorilor care la fiecare miscare strigau "Hella! Hella! Hey hey!". Fara modestie trebuie sa recunosc ca am avut cel mai viteaz si rapid magarus. Deci am castigat cursa!



Se spune că Santorini este locul în care "sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați".



 





{ drumul serpuit pana in Manolas }

Dupa ce am coborat din satucul Manolas, ne-am imbarcat catre Oia (se citeste Ia) pentru apus. Vasul ne-a lasat chiar in port, unde am servit o prajitura cu inghetata delicioasa la renumitul Sunset si apoi am urcat cele 300 de trepte pana sus in Oia.




Santorini este faimoasă pentru fantasticele apusuri de soare, care se văd grozav mai ales de aici, din Oia, satul său cel mai nordic şi cel mai cunoscut, incredibil de liniştit ziua şi fantastic de tulburat seara, când turiştii îl iau cu asalt. Imaginile caselor albe care atârnă pe vârfuri ireale de stânci, ale acoperişurilor albastre care strălucesc deasupra mării sau ale piscinelor cu forme rotunjite sunt marca insulei.





Imediat ce ai ajuns în Santorini, dacă nu ai citit în prealabil absolut nimic despre insulă, pentru că acest aspect este menţionat cu o obsedantă frenezie în orice material despre Thira, printre primele lucruri pe care le vei afla de la ghizi şi localnici este că în Oia, seară de seară, se cântă aria celui mai frumos asfinţit din lume. 

Prin urmare, pe măsură ce se lasă seara, un puhoi nesfârşit de turişti transformă orăşelul într-un agitat furnicar. Se dă o adevărată bătălie pentru un loc bun la apus, oamenii vin cu 2-3 ore înainte, iar terasele şi barurile care se întâmplă să aibă vedere spre ascunderea soarelui după Marea Egee au cele mai piperate preţuri de pe întreaga insulă. 

Modul în care căsuţele albe din Oia îşi schimbă nuanţele de roşiatic-auriu, pe măsură ce soarele apune, este poate mai impresionant decât trecerea astrului sub linia orizontului, iar spectacolul uman face toţi banii.